gyakori kérdések és válaszok

Megmoshatom e, érheti e víz a műszempilláimat?

Természetesen igen, sőt kiemelten fontos a napi tisztítása habzó olajmentes termékkel. A mindennapos por, szemváladék, könny, smink lerakódása nem túl szép látvány és fertőzéshez is vezethet.

Károsítja e a műszempilla a saját természetes pilláimat?

Nem, a műszempilla nem egy gonosz kis lény, aki random letöri/tönkreteszi a szempilláidat. Egy szakszerűen felhelyezett szett érzékelhetetlen a viselője számára. Fontos, hogy olyan szakembert válassz aki rendelkezik a megfelelő tudással. Egy helyesen felépített szettben nem lehetnek ragasztó csomók, összetapadások melyek kényelmetlen érzetet nyújtanak viselőjének.

Allergiás lettem, mindenképp le kell mondanom a műszempilláról?

Fontos, hogy tisztába legyünk az allergia okozta tünetekkel, melyek a következők: viszkető/duzzadt/gyulladt/piros szemhéj/ak/ mely bármikor kialakulhat, de mindig az építést/töltést követően 2 napon belül. Hálisten nem gyakori jelenség, viszont az allergiás vendégek részére sajnos nem tudunk még ehhez alkalmas ragasztóval építeni. Ilyenkor a műszempilla helyett a szempilla liftinget szoktam ajánlani.

Milyen időközönként kell töltésre járnunk?

Ez egyénenként változó, függ a saját természetes állomány cserélődésétől/életvitelünktől/szokásainktól. Optimális esetben 3-5 hetente. Általában a 3 hetes ciklusokat választják a vendégek. Ilyenkor még teljesen viselhető, arányos a szettjük.

Mennyi ideig tart nálam a műszempilla felhelyezése?

Új szettek esetében körülbelül 2-2,5 óra, töltéskor 1,5-2 óra az az időtartam, melyet velem töltenek a vendégeim. A tevékenység ideje alatt végig csukott szemmel pihennek, alszanak, relaxálnak.

Utóápolási tanácsok otthonra

Mindenképp tisztáznia kell a pillásodnak, hogy milyen ragasztóval dolgozik. Általánosságban elmondható, hogy az építést/töltést követően az első 48 órában nem érheti: víz, gőz, pára, szauna, szolárium, arckezelés a felhelyezett műszempillát. Ezt követően a vendég élheti a megszokott életét, ügyelve arra, hogy a szempilláit ne huzogassa, dörzsölje, tépkedje. Azonban már létezik a piacon olyan ragasztó, melynek használatával nem kell betartania a vendégnek a fenti szabályokat az első 1-2 napon, ez pedig névlegesen a Szépség-gyár lumina ragasztója.

Sminkelhetek e ha műszempillát viselek?

Egyértelmű igen, azonban mindig ügyelj az alapos és rendszeres tisztításra. Kerüld az olajos illetve a vízálló termékeket. A spirál használatára nincs szükséged, illetve egyáltalán nem javasolt, hiszen tönkreteszi, összetapasztja a légies hatású műszempillát.

Bárki építhet műszempillát?

A vállalkozói igazolvány kiváltáshoz Kozmetikus vagy Szépségtanácsadó vagy Sminkes és szempilla építő szakma /felsőfokú bizonyítvány/ megléte szükséges.

Bármikor válthatok dúsabb szettre? Úgy tetszik másokon!

Igen, sőt elég gyakori kérés a vendégek részéről. Sokan 2D szettel kezdik, de ahogy látják a dúsabb volume pillákat az oldalamon, előbb utóbb mindenki vágyik kipróbálni. Ilyenkor általában egy új szerelem, de ugyanúgy visszafordíthatatlan függőség veszi kezdetét 🙂

Mit jelent a “D” szám a munkánk során?

A “D” előtt levő szám azt jelzi, hogy egy természetes saját szempillára hány db műszempilla kerül fel pluszba. / például 2D esetében 2db, 3D esetében 3db és így tovább/Minél magasabb a szám/volumen, annál dúsabb hatású lesz a végeredmény. Azonban azt is fontos tudni, hogy ezekhez a dúsítási technikákhoz már vékonyabb pillákat használunk, mint a hagyományos 1/2D szettekhez.